Laat je adviseren

Wil je slim en snel energie besparen? Met een energiebespaaradvies krijg je advies op maat, inzicht in de kosten(besparing) en vaak ook simpele adviezen waarmee je snel en goedkoop kunt besparen.

Hieronder vind je drie partijen die je hierbij kunnen helpen. Bij Triodos werken we samen met de Energiebespaarders om hypotheekklanten te helpen bij het verduurzamen van de woning.

1. Kasper Energie Advies

Kasper helpt particuliere woningeigenaren met vragen rondom energiegebruik en -besparing.

2. !WOON

!WOON heeft meerdere energiecoaches die bij je langs komen met tips en adviezen waarmee je honderden euro's per maand kunt besparen.

De coach kijkt met je naar het energieverbruik in jouw woning.  Je krijgt een bespaarrapport en kunt kiezen uit handige bespaarproducten zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtband of een waterbesparende douche. Je gemeente betaalt de bespaarproducten en het bezoek, dus voor jou is het (mogelijk) geheel gratis.

3. Stichting Duurzaam Milieu

Energie besparen, van het gas af of zonnepanelen plaatsen? Stichting Duurzaam Milieu geeft onafhankelijk advies.

Op basis van jouw ambities, gedrag, specifieke situatie thuis en budget geeft Stichting Duurzaam Milieu je advies op maat. Je krijgt een overzicht van maatregelen die jij kunt nemen, in volgorde van kortste terugverdientijd. 

Triodos Hypotheek

Hoe zuiniger het huis, hoe lager de rente

De Triodos Hypotheek helpt met verduurzamen van je huis. Bij het afsluiten van een Triodos Hypotheek ontvang je een verduurzamingsadvies van De Energiebespaarders ter waarde van € 300. Als het nodig is, kun je een Energiebespaarlening voor verduurzaming met hoge korting op de rente afsluiten. En hoe zuiniger het huis wordt, hoe lager de rente die je betaalt.

Bekijk de mogelijkheden

Maak slim gebruik van netwerken

Er zijn enorm veel enthousiastelingen in Nederland die hun kennis en kunde delen rondom het verduurzamen van je woning. 

1. Nationale Duurzame Huizenroute

Er zijn tal van mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Zo kun je klein beginnen met ledlampen, een slimme thermostaat en tochtstrips. Of je pakt het groter aan door goed te isoleren, een warmtepomp aan te schaffen of vloerverwarming aan te leggen.

Op het platform van Nationale Duurzame Huizenroute vind je allerlei voorbeeldwoningen. Zo kunnen mensen die ook stappen willen zetten naar een duurzamer huis inspiratie opdoen en vragen stellen aan huiseigenaren die ervaringsdeskundige zijn. 

2. Energieke Club

Op de website van deze club vind je inspirerende filmpjes, tools (rekenprogramma, warmtecamera om te lenen, instructies energiemaatregelen) en een forum vol kennis. 

De Energieke Club wil met lifehacks en echt goede onafhankelijke kennis de consument op weg helpen, op een manier die bij hen past. Niet door te zenden, maar door te vragen. Wat heb jij nodig? Wat zou je willen doen? Hoe zou jij het willen aanpakken?

3. Duurzaamthuis.nl

Deze website biedt de beste duurzame oplossingen voor praktische zaken thuis. Met filmpjes, blogs, stappenplannen, reviews en vergelijkingen.

Concrete oplossingen

'Tangramhuis', met groen dak.

Groen dak

Een van de oplossingen voor een lagere energierekening kan een groen dak zijn. Door de isolatie bespaar je op stookkosten. Maar een groen dak heeft nog veel meer voordelen. Denk aan minder wateroverlast, meer biodiversiteit, een langere levensduur van je dakbedekking en het filteren van fijnstof.

Deze ondernemers uit de Triodos-community kunnen je helpen bij een groen dak.

1. Solar sedum
2. Groendak.nl
3. De Dakvergroeners

Lees ook:  Stap voor stap je huis verduurzamen #3: sedumdak met zonnepanelen 

Overige oplossingen

Tot slot lichten we nog een aantal concrete oplossingen uit.

1. Zon op alle daken

Leden van deze energiecoöperatie plaatsen samen zonnepanelen op grote lege daken en wekken zo duurzame energie op.

De opbrengsten van deze energiecoöperatie worden verdeeld over maatschappelijke doelen zoals de bestrijding van energiearmoede, verduurzaming van (sport)accommodaties, het behoud van groen en de versterking van de biodiversiteit.

2. Solesta 2.0

Een zonneboiler met een vacuümbuis-collector levert 3 tot 4 keer zoveel vermogen als een zonnepaneel. Wil je het beste rendement? Kies dan eerst voor een zonneboiler en vul daarna je dak met zonnepanelen.

3. KlimaStyle

Ventilatie is een essentieel onderdeel van een duurzame woning en kan ook bijdragen aan energiebesparing. KlimaStyle levert met de hand-, mechanisch- en elektrisch te bedienen systemen. In aluminium en hout.

4. SpeedComfort

SpeedComfort maakt slimme radiatorventilatoren die in een handomdraai te plaatsen zijn. Deze ventilatoren maken je cv-installatie een stuk efficienter.