1. De Vier Eiken - Wapserveen, Drenthe

De Vier Eiken ligt midden op een eigen natuurterrein, grenzend aan het prachtige natuurgebied het Holtingerveld in Drenthe. Waar je naar buiten kijkt, overal zie je natuur. De omgeving is dan ook zeer geschikt voor wandelingen en fietstochten door de bossen.

De Vier Eiken heeft een groepsaccommodatie voor 27 personen en natuurlodges met wellness. Het is heerlijk genieten op de overdekte veranda met buitenhaard. En direct grenzend aan natuurgebied Holtingerveld. In de natuurlodges geniet je van luxe en comfort en de unieke locatie. Ontspannen doe je in je eigen sauna en hottub of bij de speksteenkachel.

De Vier Eiken op Mijn Geld Gaat Goed

2. Bed, Bites & Business - Rotterdam, Zuid-Holland

In het originele gedeelte van de Fenixloods in Rotterdam is Bed, Bites & Business gevestigd. Hier kun je even teruggaan in de tijd, gecombineerd met de actuele en duurzame snufjes van nu.

Duurzaamheid en circulariteit staan voorop bij Bed, Bites & Business. Dit vind je terug in de inrichting, maar ook in de energievoorziening van het gebouw. Het ontbijt en de bites zijn lekker, gezond en streekgericht. Er is een kwalitatieve balans in vlees, vis en vegetarisch. De Business richt zich vooral op samenwerken. Er wordt gezocht naar samenwerking met leveranciers die het hetzelfde ideaal nastreven, met bedrijven die de faciliteit zien als een perfecte aanvulling op hun visie, maar vooral met de gasten.

Bed, Bites & Business zorgt met een goede nachtrust en gezonde bites voor een goede basis. Zodat je energiek kunt genieten of zakelijk kunt ondernemen vanuit deze locatie in Katendrecht.

Bed, Bites & Business op Mijn Geld Gaat Goed

3. Vakantiepark Tjermelân – Oosterend, Terschelling

Tussen de polder en duinen van Terschelling ligt vakantiepark Tjermelân. Een ideale bestemming voor gezinnen, nabij de Waddenzee, de Noordzee en Europees natuurreservaat de Boschplaat. De villa- en duinbungalows zijn van alle gemakken voorzien.

Zonnepanelen op vakantiehuisje Tjermelân
Zonnepanelen op vakantiehuisje Tjermelân

Tjermelân voert het Green Key-ecolabel en is bekroond met Waddengoud, het keurmerk voor lokale, duurzaam geproduceerde producten uit het Waddengebied. De vakantiehuisje zijn voorzien van zonnepanelen. Daarnaast zamelen ze textiel in voor het Leger des Heils en leveren ze lege cartridges en toners in bij Stichting AAP. Het familiebedrijf sponsort De Milieujutter en biedt stage- of werkervaringsplaatsen aan voor jongeren.

Vakantiepark Tjermelân op Mijn Geld Gaat Goed

4. De Bongerd - Gaanderen, Gelderland

In 2009 is het achterhuis van de uit 1845 stammende boerderij De Bongerd verbouwd tot een trainings- en groepsaccomodatie. Hierbij zijn de oude eiken gebinten en buitenmuren gespaard en is het overige vernieuwd. Op die manier worden een authentieke sfeer en modern comfort gecombineerd. De locatie wordt in zijn geheel verhuurd aan een groep, zodat rust en ruimte zijn gewaarborgd. De Bongerd ligt op een eigen terrein van circa 2 hectare aan de rand van het dorp Gaanderen in de Achterhoek.

Met een trainings- en groepsaccomodatie richt De Bongerd zich op twee doelgroepen. Aan de ene kant op (zakelijke) groepen die een informele en toch comfortabele plek zoeken voor een meerdaagse training, cursus of teambuildingsactiviteit. Aan de andere kant op familie- en vriendengroepen die op zoek zijn naar een ruime accomodatie met voldoende privacy en comfort voor een recreatief verblijf.

De Bongerd op Mijn Geld Gaat Goed

5. Camping BuitenLand – Zandpol, Drenthe

Camping BuitenLand

Creatieve geesten die willen ontsnappen aan de drukte van de stad kunnen terecht bij Camping BuitenLand in Drenthe. Huur een uniek zelfbouwhuisje of kampeer met je tent, caravan of camper. Geniet van de ruimte en rust, loop door het bos of neem een duik in het zwemmeer.

BuitenLand, mede opgericht door Floortje Dessing, bezit het duurzaamheidskeurmerk Green Key Goud. Het vlees in de gerechten van de BuitenBar is biologisch, net als de ijsthee en het bier. De bar en toiletblokken zijn beschilderd met verf op water- en lijnoliebasis. De zonneboilers op de daken voorzien gasten het hele jaar door van warm water.

Camping BuitenLand op Mijn Geld Gaat Goed

6. Ambassade Hotel - Amsterdam, Noord-Holland

Bij het Ambassade Hotel geniet je van lekker eten in een prachtige setting, omringd door kleurrijke schilderijen van bekende CoBrA kunstenaars. En niet te vergeten het prachtige uitzicht op de Herengracht. Bij de brasserie van het Ambassade Hotel ligt de nadruk op verse, seizoensgebonden, ambachtelijke en lokale producten.

Sinds 2017 bezit het Ambassade Hotel het Green Globe-certificaat. Green Globe is de wereldwijde certificeringsinstantie voor duurzaam toerisme. Met dit lidmaatschap tonen ze de ambitie om een positieve bijdrage te leveren aan mens en natuur. Zo wordt bijvoorbeeld alle stroom voor het hotel duurzaam opgewekt uit natuurlijke bronnen zoals zon, wind, water en biomassa en CO2-gecompenseerd gas.

Ambassade Hotel op Mijn Geld Gaat Goed

7. Hof van Moeder Aarde – Neede, Gelderland

Hof van Moeder Aarde ligt in het stiltegebied bij Noordijk, dichtbij Twente en de Duitse grens. Je kunt er kamperen in je eigen tent, camper of caravan. Op het terrein van deze woon-werkgemeenschap zijn yurts en een groepsaccomodatie te huur.

De vaste bewoners geven cursussen op het gebied van natuurbeleving, persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid. In de zomervakantie kun je je aansluiten de dagelijkse yoga- en meditatiesessies. De hofwinkel verkoopt groenten, kruiden en fruit uit eigen moestuin.

In gemeenschappelijke ruimte La Cantina wordt biologische koffie en thee geserveerd. De bewoners gebruiken geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen bij het onderhoud van de kampeervelden en singels. Alle schoonmaakmiddelen, zoals zeep shampoo en wasmiddel, zijn biologisch afbreekbaar.

Hof van Moeder Aarde op Mijn Geld Gaat Goed

8. WOW - Amsterdam, Noord-Holland

In Amsterdam zijn Stadsdeel West, Bureau Broedplaatsen en ondernemer Sandra Chedi samen WOW gestart. Een voormalige technische school in de Kolenkitbuurt hebben ze verbouwd tot dit unieke hostel en culturele hotspot. WOW zorgt voor een nieuwe impuls in de wijk, door de combinatie van toerisme en kunst.

WOW Amsterdam
WOW Amsterdam

Het gebouw biedt tijdelijke huisvesting aan afgestudeerd talent van kunstopleidingen, zoals de Rietveld Academie. Op de begane grond van WOW vind je onder meer een restaurant, centrale lobby en twee binnentuinen. Die bieden ruimte voor ontmoeting, werkplekken en ‘exposure'.

WOW kent een bijzonder businessmodel. De 350 low budget slaapplekken brengen genoeg geld in het laadje voor culturele activiteiten. Zo mogen kinderen uit Bos en Lommer een gratis fotografiecursus volgen.

Ook zijn er veel exposities, filmavonden en modeshows. WOW stimuleert daarmee de uitwisseling en ontmoeting tussen bezoekers, bewoners, Amsterdammers en een internationaal publiek.

WOW op Mijn Geld Gaat Goed

Deel jouw duurzame vakantietips

Op welke manier ga jij duurzaam vakantie vieren? Laat het weten in de reacties hieronder.