Het ís mogelijk, stelt politicus Diederik Samsom in deze podcast. Samen met Jeroen Pels, hoofd Hypotheken van Triodos Bank, legt hij uit hóe. Want alle 8 miljoen gebouwen in Nederland moeten klimaatneutraal zijn in 2050. Aan de klimaattafel zijn afspraken gemaakt hoe we dit kunnen bereiken.

Samsom en Pels zaten beiden aan die tafel. De eerste als voorzitter, de tweede als expert van de financiële sector. Ze gaan met elkaar in gesprek over hoe je nu betaalbaar je huis kunt verduurzamen. Waar begin je? En wat als je huurder bent?

In deze podcast hoor je onder andere:

  • Waarom Diederik Samsom gewoon weer een nieuwe cv-ketel koopt als de oude stuk gaat
  • Hoe je met verduurzamen begint
  • Waarom Jeroen Pels het hypotheekbedrag wil verhogen als je van plan bent te verduurzamen

 

 

Diederik Samsom

C.V. Diederik Samsom

Diederik Samsom groeide op in Leeuwarden, bestudeerde de kernfysica in Delft om vervolgens activist en campagneleider bij Greenpeace te worden. Vanaf 2003 zat hij voor de Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer, waar hij van 2012 tot en met 2016 ook partijleider en fractievoorzitter was. Toen hij dat aan Lodewijk Asscher verloor werd hij zelfstandig adviseur op het gebied van energie, een onderwerp waar hij altijd nog veel interesse in had. Zodoende werd hij gevraagd om voorzitter te worden van de klimaattafel Gebouwde omgeving.

 

Jeroen Pels

C.V. Jeroen Pels

Jeroen Pels is Hoofd Private Banking en Hypotheken bij Triodos Bank. Hij was nauw betrokken bij de onderhandeling over het Klimaatakkoord als deelnemer aan de klimaattafel Gebouwde omgeving. Daarnaast was hij voorzitter van de subtafel Financiering en normering. Voordat hij in 2015 bij Triodos Bank kwam, was hij ruim twaalf jaar werkzaam bij Rabobank.